Bibliografin

Vill du ha en av romanerna, novellerna eller antologierna personligt signerade? Då kan du köpa dem direkt från författaren. Läs mer om böckerna längre ner och beställ i formuläret nedan. (Priser är inklusive frakt.)

Romaner

Tvåhjärtat + Nedom (alltså del 1+2): 279 kr

Tvåhjärtat + Nedom + Oberg (komplett trilogi): 429 kr

En bok i Tvåhjärtattrilogin: 169 kr

Noveller:

Tinget i Hög: 69 kr

Sissels Yule: 69 kr

Både Tinget i Hög och Sissels Yule: 119 kr

Antologi Hälsingesagor: 209 kr

Antologi Tusen och en natt: 239 kr

Det går också bra att köpa mina böcker från vanlig bokaffär. Där finns också ett antal e-noveller som är extramaterial till Tvåhjärtattrilogin.

Romaner

Tvåhjärtat

(första delen i Tvåhjärtattrilogin)

Det är hungertid, orostid – en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår och får en jordemor att ta med sig det märkliga svärdottern fött för att sätta ut det i skogen. Sju år senare måste hon ge sig av för att försöka finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett lodjur som vägvisare. Snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna. Samtidigt sprider sig skräcken vid kusten när hemrifolkets första kung samlar den största armé någon sett.

Nedom

(andra delen i Tvåhjärtattrilogin)

Det är uppbrottstid, avskedstid – en tid att försöka förstå uppdrag från gudar och väsen. Från Moderns ö bär Utter med sig hemligheter hon inte vågar tala om för någon, och Våg kämpar både med att våga tro att hon klarar sitt uppdrag och med överrumplande känslor. Storms armé ger sig av mot bergen för att erövra beoifolkets oövervinnerliga metall och möter enorma krafter både som fiender och allierade. Tre sällskap färdas – ett längs med dödsrikets tröskel, ett till ett sagofolk och ett mot guld och ära varhelst det må finnas.

Oberg

(kommande – tredje delen i Tvåhjärtattrilogin)

Det är svärdtid, skräcktid – en tid då uråldriga hemligheter avslöjas och krafter som aldrig borde ha vaknat släpps lösa. Havet stiger, våren dröjer och överallt väntar människor, gudar och varelser på slutet. Några blir galna, andra försonas. Några förlorar dem de älskar – andra älskar mer än de trodde var möjligt.

Noveller

Tinget i Hög

(tryckt novell)

Jag vet precis i vilket ögonblick jag förstod att det var ute med oss. Hardbens flin och den benhårda glansen i Vitolfs ögon när hans hand lade sig på svärdets hjalt. Den plötsliga tystnaden i folkmassan – som om någon lagt händerna över mina öron. Tre kråkor som tysta cirklade runt, runt över våra huvuden. Tingsbålet som brann så häftigt att det verkade hata veden den förtärde. Allt det sitter fast i mitt minne, förföljer mig om nätterna.   

Nia kämpar för att inte förlora sin älskade. Men går det att sätta sig upp mot vikingatidens hederskultur? Och kan Moder Jord ha lyssnat när hon bönföll om hjälp under månen?

Sissels Yule

(tryckt novell)

Sissel försöker att vara tapper, men det är svårt på världens tråkigaste julfirande med släkten. Då måste man väl ändå få börja på det undre lagret i Aladdinasken även om det finns några äckliga bitar kvar i det första. Men när Sissel gläntar på det övre lagret är det början på en jul hon aldrig kommer att glömma – med käbblande gudar, stulna hästar, falsksång och en hygiennivå hon definitivt inte är van vid. 

Du heter Björn

(extramaterial till Tvåhjärtattrilogin)

”Hon hade stannat så hastigt att mantel glidit upp och blottat pojken, och nu såg hon hur djuret långsamt sträckte fram sitt huvud mot honom.” I en liten by föds ett barn med mörka ögon, som ingen vill kännas vid eller se på. Vad är det för speciellt med barnet?

Mannen i skuggorna

(extramaterial till Tvåhjärtattrilogin)

Mård tystnade och snodde runt. Kanske hade hon hört ett knak någonstans
bland träden, och djuren hade dragit sig tätare ihop och slutat beta. Hon såg sig
omkring. Skogskanten bestod av granar i olika storlekar. Vissa spensliga och ljust
gröna, andra grova och mörka med mossiga grenar som bugade sig nästan ända ner
till marken. Solens ljus hade svårt att leta sig ner mellan grenarna där granarna stod
tätt, men hon spanade efter skuggor och rörelser.

Som inte kallas kärlek

(extramaterial till Tvåhjärtattrilogin)

Inte förrän hon hörde dörren stängas öppnade Bååt ögonen. Äntligen var hon ensam, och musklerna började sakta slappna av. I vad som känts som en evighet hade kvinnorna i kung Storms hushåll noggrant tvättat henne, kammat håret blankt och satt upp det. Bååt blir bortgift till den självutnämnda kungen, men ångesten river i henne. Håller hon på att bli galen?

En flickas vilja

(extramaterial till Tvåhjärtattrilogin)

”Du är en vuxen man, och kung dessutom. Jag är inte här för att skälla om
fyllegillen. Det är om flickan.” Storm blängde på henne och visste att han såg ut som en dum kossa. ”Flickan? Vad har en flicka för vilja i en hård värld?”

En kniv med hajtandsskaft

(extramaterial till Tvåhjärtattrilogin)

Det är hårt att växa upp som oäkting i järnåldersbyn Vik. För att slippa undan sina plågoandar flyr Storm till Grimner som är präst i Odens tempel. Där lär han sig att slå först och hårdast och så småningom att göra sig nyttig som jarlens hemliga bestraffare. Men vad är det för planer Grimner smider för Storm, och varför ber prästen honom en dag att berätta om det första liv han släckte? 

Medverkan

Tinget i Hög

(novell i novellantologin Hälsingesagor)

Jag vet precis i vilket ögonblick jag förstod att det var ute med oss. Hardbens flin och den benhårda glansen i Vitolfs ögon när hans hand lade sig på svärdets hjalt. Den plötsliga tystnaden i folkmassan – som om någon lagt händerna över mina öron. Tre kråkor som tysta cirklade runt, runt över våra huvuden. Tingsbålet som brann så häftigt att det verkade hata veden den förtärde. Allt det sitter fast i mitt minne, förföljer mig om nätterna.

Aladdin och Wizard 66

(novell i antologin Tusen och en natt)

Alan försökte ignorera hur mycket hans egen röst som studsade mellan betongväggarna påminde om en skräckfilm och tvingade sig själv att gå genom mörkret med steg som var mycket säkrare än han kände sig. Han satte på lampan i mobilen några steg innan han var framme vid stationens ingång. Ljuset dansade lite skälvande över klottret på väggarna och han skyndade sig att stötta den darrande handen med den andra. Det låg burkar som hade innehållit sprayfärg, energidryck eller öl utspridda över golvet därinne, och väggarna sprakade av färgglad graffiti. I slutet av en krök anade han toppen av en trappa, och nerifrån den trängde ett blinkande ljus upp. Han kunde nästan höra den suggestiva filmmusiken, men inga zombies hasade fram ur skuggorna och i taket hängde inga gigantiska spindlar eller vampyrer. Nu var det dags. Antingen kliva in och få det här överstökat – eller vända hem med kallblöta skor och stelfrusna händer utan att få något för det.

“Snabba cash”, mumlade han för sig själv igen, tog ett djupt andetag – och klev in i dunklet. 

%d bloggare gillar detta: