Material för lärare

Mitt mugglarjobb är folkhögskollärare. En dag i veckan lyxar jag hemma och skriver. Fyra dagar i veckan har jag förmånen att utforska språken och världen med vuxna som kompletterar sina gymnasiestudier. Jag har jobbat mycket med läsande och skrivande och språket, och därför har det varit naturligt att fixa övningar och samtalsfrågor till några av mina egna alster. Kanske skulle du också ha glädje av dem. Varsågod i sådana fall:

Lärarhandledning till ”Tvåhjärtat”

Min debutroman och första i trilogin om Tvåhjärtat. Finns även som ljudbok i streamingtjänster.

Lärarhandledningen
Innehåller samtalsfrågor, skrivövningar, ordlistor och reflektionsstöd.

Facit till lärarhandledningen

Materialet till studerande


Material till novellen ”Du heter Björn”

En novell som är en prequel till Tvåhjärtattrilogin. Som extramaterial. Eftersom det finns en del ålderdomliga ord och fornnordiska termer finns en ordlista med.

Läsförståelsefrågor och ordlista


Två noveller om våldtäkt och tvångsgifte

Arbeta med noveller, våldtäkt och tvångsgifte

Novellerna  “Som inte kallas kärlek” och “En flickas vilja” hör ihop med trilogin om Tvåhjärtat (romanerna “Tvåhjärtat”, “Nedom” och “Oberg”). Novellerna handlar om två viktiga karaktärer i böckerna; Storm som är besatt av revansch och lurar och mördar sig fram till kungatronen – och Bååt som är en flicka som råkar komma i hans väg. 

Båda novellerna rör sig kring den första våldtäkt Storm utsätter Bååt för (innan han tvingar henne att gifta sig med honom) och är skriven ur deras respektive perspektiv. “En flickas vilja” är ur Storms perspektiv och “Som inte kallas kärlek” är ur Bååts.

Upplägg och samtalsfrågor

%d bloggare gillar detta: